Google îmbunătățește performanțele browser-ului Chrome și optimizează consumul de energie

Google a lansat un update pentru browser-ul Chrome care aduce îmbunătățiri importante în ceea ce privește performața și consumul de energie, scrie profit.ro.

Chrome, care este la ora actuală cel mai folosit browser, a fost criticat în numeroase rânduri pentru consumul ridicat de resurse. Acestea afectează performanța generală a browser-ului, dar și autonomia laptopurilor.

Cei de la Google au fost chiar ridiculizați în mai multe rânduri de Microsoft, care a derulat mai multe campanii de marketing ce comparau propriul browser, Edge, cu Chrome, tocmai în ceea ce privește eficiența consumului.

Google, de cealaltă parte, nu a negat faptul că Chrome are o problemă de consum și a promis că va veni cu o rezolvare.

Acum, compania a lansat update-ul cu numărul 53 care va ajunge treptat, în zilele următoare, pe calculatoarele utilizatorilor. Principala îmbunătățire adusă de această versiune vizează tocmai consumul de resurse.

Google menționează, pe lângă îmbunătățirile generale în funcționarea browser-ului, optimizarea consumului realizat de procesor și placa video pentru accelerarea hardware a conținutului video.

Cu aceeași ocazie, Chrome primește Material Design, o interfață care respectă principiile grafice trasate de Google pentru toate produsele proprii și pentru aplicațiile de Android. Aceasta are un aspect mai plat și curat și va fi cel mai vizibil în meniuri și tab-uri.

Update-ul se face automat și se pune în aplicare cu prima restartare a browser-ului, nefiind necesară intervenția utilizatorului. Pentru a vedea ce versiune se folosește și a forța update-ul, în caz că nu a fost încă făcut, se alege opțiunea Help - About din meniul programului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu