Google i-a făcut ofertă de muncă UNEI FETIŢE. Pentru ce merit

Embed:

Google i-a făcut o ofertă de muncă unei fetiţe de 10 ani şi a anunţat că o va aştepta până când îşi va face studiile.

Samaira Monica a dezvoltat un joc prin care îi învaţă pe copii secretele programării. Copila le-a transmis celor de la Google că se va gândi la oferta lor.

Coder Bunnyz  este jocul care i-a atras pe cei de la Google. Aplicaţia conţine numeroase concepte despre secvenţe de cod, condiţionări, strategie, rezolvarea blocajelor şi soluţionarea problemelor.

"Pentru albastru a căzut trei. Asta înseamnă că iepuraşul poate folosi oricare dintre trei cărţi de cod pentru a ajunge mai aproape de morcovul tău. Ce va alege? Cel mai probabil va face doi paşi înainte. Apoi va sări. Astfel iepuraşul se apropie de morcov."

Copila a început să fie interesată de tehnologiile informaţionale încă de mică, atunci când tatăl său, care lucrează în domeniu, a început să-i arate diverse aplicaţii. După ce şi-a dezvoltat jocul, Samaira a început să fie invitată la conferinţe în calitate de expert.

"Mulţi dintre oamenii care vor să fie antreprenori spun că nu au timp din cauza serviciului sau a altor activităţi. Dar dacă vrei să faci ceva cu adevărat, atunci lucrurile se vor aranja astfel încât să te poţi ocupa şi de pasiunile tale", a spus fetiţa la o conferinţă de presă.

Fetiţa participă la ateliere de programare pentru elevi în şcoli şi biblioteci, în cadrul cărora îi învaţă regulile jocului său. Anul trecut, peste 100 de şcoli din Statele Unite foloseau Coder Bunnyz ca intrument de predare la cursurile de informatică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu