GOOGLE dă o lovitură dură Rusiei, în contextul Jocurilor Olimpice. A publicat un Doodle în culorile curcubeului

În ziua în care încep Jocurile Olimpice de Iarnă 2014 la Soci din Rusia, Google a sărit în apărarea drepturilor membrilor comunității LGBT (lesbiene-homosexuali-bisexuali-transexuali) printr-un Google Doodle special, care face referire la Carta Jocurilor Olimpice, relatează Realitatea.net.

Sub Google Doodle-ul în culorile curcubeului (o referință la steagul LGBT) se află următorul citat din CARTA JOCURILOR OLIMPICE: "A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a face sport, fără discriminări de orice fel și în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înțelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarității și al fair play-ului". 

Reacția Google, prin Doodle-ul multicolor despre CARTA JOCURILOR OLIMPICE, vine ca urmare a presupuselor încălcări ale comunității LGBT de către autoritățile ruse. 

CARTA JOCURILOR OLIMPICE, ultima oară revizuită în septembrie 2013, reprezintă un set de reguli și îndrumări adoptate de Comitetul Olimpic Internațional, valabile în organizarea Jocurilor Olimpice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu