Google ar putea lansa un concurent pentru Siri din 27 iunie

Google a accelerat ritmul de lucru la propriul sistem de control vocal, ce ar urma să fie prezentat la Google I/O în 27 iunie. După ce Siri a deschis porţile tehnologiei pentru asistenţii virtuali şi Samsung a urmat paşii Apple pentru S-Voice, Google Majel ar fi al treilea proiect major de control vocal.

Controlul vocal pe Android va avea nevoie de îmbunătăţiri importante, dacă Google Majel plănuieşte să concureze cu Siri, însă mai avem doar o săptămână de aşteptat până vom afla ce a pregătit Google.

Google ar putea lansa un concurent pentru Siri in 27 iunie

Numele de cod al proiectului de control vocal Android, "Majel", are o însemnătate deosebită pentru fanii SF. Majel Barett este soţia lui Gene Rodenberry, creatorul Star Trek, iar actriţa a jucat mai multe roluri în seriale de-a lungul anilor (asistenta in primul Star Trek, Lwaxana Troy in The Next Generation), dar a contribuit în mod semnificativ la universul Star Trek oferind vocea computerului de pe nava Enterprise.

Numele de cod nu a fost ales la întâmplare, dacă ne aducem aminte că la apariţia Siri, oficialii Google au comparat Siri cu Star Wars, menţionând ca Android se inspiră mai mult din Star Trek.

Aţi fi interesaţi de un device Android cu asistent vocal, unde vocea este oferită chiar de Majel Barett, vocea computerului de pe Enterprise?

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu