Google ar putea lansa un concurent pentru Siri

Google a accelerat ritmul de lucru la propriul sistem de control vocal, ce ar urma să fie prezentat la Google I/O în 27 iunie. După ce Siri a deschis porţile tehnologiei pentru asistenţii virtuali şi Samsung a urmat paşii Apple pentru S-Voice, Google Majel ar fi al treilea proiect major de control vocal, scrie hit.ro.

Controlul vocal pe Android va avea nevoie de îmbunătăţiri importante, dacă Google Majel plănuieşte să concureze cu Siri, însă mai avem doar o săptămână de aşteptat până vom afla ce a pregătit Google.

Numele de cod al proiectului de control vocal Android, "Majel", are o însemnătate deosebită pentru fanii SF. Majel Barett este soţia lui Gene Rodenberry, creatorul Star Trek, iar actriţa a jucat mai multe roluri în seriale de-a lungul anilor, dar a contribuit în mod semnificativ la universul Star Trek oferind vocea computerului de pe nava Enterprise.

Numele de cod nu a fost ales la întâmplare, dacă ne aducem aminte că la apariţia Siri, oficialii Google au comparat Siri cu Star Wars, menţionând că Android se inspiră mai mult din Star Trek.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu