Google ar putea intra pe piaţa tabletelor pentru a rivaliza cu Apple şi Microsoft

Google ar putea intra pe piaţa tabletelor pentru a rivaliza cu Apple şi Microsoft. Şi nu este singura surpriză. Cei de la Google ar putea lansa o tabletă ce nu are la bază sistemul de operare Android, scrie digi24.ro.

În vreme ce ecosistemul Android pentru tablete pare să se fi predat în fața iOS al celor de la Apple, Google ar fi ales pentru prima sa tabletă Chrome OS, sistemul de operare pe care compania îl foloseşte pe laptopurile din seria Chromebook şi de care Microsoft se teme destul de tare.

O tabletă cu un astfel de sistem de operare ar putea reprezenta startul înlocuirii Androidului cu un singur sistem de operare, disponibil pentru orice dispozitiv.

Conform informaţiilor de până acum, tableta care s-ar putea numi Pixel Slate ar avea la bază un procesor Intel i7 şi o memorie RAM de 16gb. Dacă informația se adeverește, ar putea fi vorba de prima tabletă produsă de Google, companie care de trei ani are propria serie de smartphone-uri, dar care nu a dat semne până acum că ar fi interesată de piața tabletelor.

Confirmarea oficială ar putea veni chiar săptămâna aceasta de la cei de la Google, odată cu tradiţionalul eveniment dedicat lansării noilor sale produse ce va avea loc marţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu