Google ar putea dezvolta un nou tip de glucometru. Cum arată şi cum va funcţiona dispozitivul

Google ar putea intra în clubul testelor de sânge care nu necesită ac, potrivit unui sistem-patent. Acesta poate fi folosit fie ca purtabil la încheietura cuiva, fie ca un dispozitiv obișnuit, care ia sânge din vârful degetului sau din altă parte a corpului, notează Playtech.

Patentul descrie un sistem care, practic, ia sânge din piele și îl depozitează într-un mic recipient cu presiune negativă. Cei de la Google susțin că sistemul ar putea fi folosit pentru testele care necesită o cantitate mică de sânge, cum ar fi cele care măsoară glucoza. Prin urmare, tehnologia ar putea fi foarte utilă pentru diabetici.

Într-un mail pentru Yahoo! Tech, un purtător de cuvânt de la Google a explicat că patentele lor își pot dovedi utilitatea într-o varietate de situații.

Compania lucrează deja la două dispozitive care să îi ajute pe diabetici: lentilele de contact inteligente și un senzor de dimensiunea unui bandaj obișnuit, conectat la cloud, întocmai pentru a ține sub control nivelul de glucoză al utilizatorilor. Dacă aceste proiecte primesc aprobarea FDA, Google ar face o afacere remarcabilă și, desigur, un bine la scară mare. Aproximativ 29 de milioane de americani suferă de diabet.

Dispozitivul despre care vorbim arată în faza de patent precum un Moto 360 supradimensionat, așa că dacă gigantul tech decide să îl materializeze, s-ar putea să ia în calcul ajustarea designului. Poți găsi mai multe detalii aici.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu