Google a prezentat noii ochelarii Google Glass Enterprise Edition 2, destinaţi utilizatorilor corporativi

Google a prezentat luni noul său model de ochelari, Google Glass Enterprise Edition 2, care sunt destinaţi utilizatorilor corporativi, relatează CNBC, citează a1.ro.

Introduşi pe piaţă în 2013, ca unul dintre primele dispozitive de realitate augmentată, Google Glass sunt o pereche de ochelari care folosesc un mic proiector pentru a transmite imagini generate de computer într-un ochi al utilizatorului, astfel încât acestea par să plutească în faţa lumii reale.

Google Glass Enterprise Edition 2 sunt bazaţi pe o platformă puternică Qualcomm Snapdragon XR1, despre care Google afirmă că va oferi o durată de viaţă mai mare a bateriei.

Smith Optics oferă rame care arată ca nişe ochelari obişnuiţi, ceea ce înseamnă că aceştia sunt mai puţin voluminoşi  faţă de ochelarii HoloLens ai Microsoft şi ochelarii produşi de startup-ul Magic Leap.

Noii ochelari ai Google costă 999 de dolari, dar preţul ar putea fi mai mic pentru unele firme, în funcţie de afacere şi de contractele cu Gppgle.

Ca şi în cazul primului model, ochelarii Google Glass Enterprise Edition 2 au doar un mic proiector în faţa unuia dintre ochi.

Noii ochelari ai Google, care funcţionează cu sistemul Android, vor putea fi oferiţi mai uşor angajaţilor companiilor, faţă de primul model, pentru că suportă sistemul de management al dispozitivelor mobile, care este folosit pentru a configura dispozitive precum telefoane şi tablete cu aplicaţii şi servicii şi pentru a controla modul în care sunt folosite, inclusiv dezactivarea în cazul pierderii sau furtului.

Potrivit Google, ochelari sunt utilizaţi în logistică, producţie şi servicii în teren, de către companii precum H.B Fuller, Sutter Health, Deutsche Post DHL Group şi AGCO.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu