Google a lansat astăzi oficial Android 9.0 P. Pe ce telefoane este deja disponibil noul sistem de operare

După luni de aşteptare, în care Google a dat informaţii cu „ţârâita” despre noua versiune de Android, ziua cea mare a sosit, într-un final. Android 9.0 P are, de astăzi, şi un nume oficial: Pie.

Chiar dacă majoritatea telefoanelor care rulează Android vor primi actualizarea ceva mai târziu, terminalele produse in-house de Google, seria Pixel, sunt primele care se bucură de noul sistem de operare.

Aşa cum era de aşteptat, şi device-ul produs de creatorul Android (Andy Rubin), şi anume Essential Phone, se poate lăuda cu acces instant la actualizare, din prima zi.

Următoarele telefoane care pot beneficia de update la Android 9.0 Pie pot fi noile terminale Nokia, produse de HMD Global, despre care este cunoscut faptul că lucrează îndeaproape cu Google, platformele softare de pe acestea fiind extrem de similare cu experienţa „pură” oferită de lineup-ul Pixel.

Chiar dacă nu sunt disponibile încă toate funcţiile anunţate de Google în cadrul coinferinţei I/O, destinate developerilor de aplicaţii, acestea îşi vor face apariţia în luna septembrie, atunci când mult mai mulţi producători vor primi acces la noul update, pentru a fi implementat pe gama proprie de dispozitive. Printre marile companii care stau la coadă pentru Adroid Pie se numără şi Sony, OnePlus, HTC, Oppo, Vivo şi Xiaomi, notează The Verge.

Este de remaracat că Huawei şi Samsung nu au optat pentru accesul în prima fază de testare beta a lui Android 9.0 Pie, însă vor primi cu siguranţă noul update înainte de finalul anului, pentru terminalele vârf de gamă, precum P20 Pro, Galaxy S9 sau Galaxy Note 9, care se va lansa în această săptămână, scrie adevarul.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu