Google a inventat o lingură inteligentă pentru a-i ajuta pe bolnavii de Parkinson (VIDEO)

Embed:

Gigantul internetului Google a confecţionat "o lingură inteligentă" pentru a-i ajuta pe cei cărora le tremură mâinile din cauza bolii Parkinson, scrie agerpres.ro.

"Vrem să ajutăm acești oameni în viața lor de zi cu zi și sperăm să ajutăm la înțelegerea mai bine a acestei boli pe termen lung", a explicat într-un comunicat Katelin Jabbari, purtător de cuvânt al companiei californiene.

Google a achiziționat recent firma Lift Lab, însărcinată cu dezvoltarea acestei "linguri inteligente". Tehnologia folosită la designul acestei linguri detectează tremurul mâinii și face ajustări instantanee pentru a menține echilibrul și a reduce astfel mișcările cu 76 %, potrivit primelor teste realizate.

Se estimează că peste 10 milioane de persoane din întreaga lume suferă de tremurături asociate bolii Parkinson, între care și mama cofondatorului Google Sergey Brin.

Parkinson este a doua boală neuro-degenerativa ca răspândire după Alzheimer și se caracterizează prim pierderea progresivă a neuronilor care produc dopamina într-o regiune a creierului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu