Google a adăugat o nouă opţiune pentru auto-completarea adreselor email şi funcţie de căutare media în tastatura Gboard beta

Ajunsă la versiunea beta 7.0.2, tastatura Gboard introduce o nouă opţiune pentru completarea automată a adreselor email şi funcţie universală pentru căutare media.

Încă nefinalizată, funcţia de auto-completare a adreselor verifică textul tastat şi oferă sugestii cu adrese folosite anterior. Pentru inserare în text este de ajuns să alegem una dintre selecţiile afişate. Din păcate, în starea actuală, sistemul nu funcţionează foarte bine, după instalarea aplicaţiei fiind nevoie de 15-30 minute pentru ca aplicaţia să obţină datele necesare din memoria telefonului mobil, iar cu anumite dispozitive suportul auto-complete nu funcţionează deloc. Cu siguranţă, aceste probleme vor fi rezolvate pentru ediţia oficială a tastaturii Gboard.

Cât despre funcţia universală de căutare media, aceasta permite descoperirea de animoji-uri, stickere şi GIF-uri animate, totul în acelaşi timp. Noua funcţie poate fi găsită folosind tasta emoji, urmată de selectarea butonului cu simbolul „lupă”, aflat pe rândul de taste din partea de jos, scrie go4it.ro

Noua versiune Gboard beta creşte şi numărul de limbi suportate, adăugând coreeană, japoneză şi chineză (dialectele pinyn şi cantoneză).

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu