Golden State Warriors a învins Los Angeles Lakers şi a stabilit un nou record

Embed:

Golden State a stabilit un record în liga profesionistă nord-americană de baschet. Warriors a devenit prima echipă din NBA, care a reuşit 16 victorii consecutive la startul sezonului. Asta după ce a învins formaţia Los Angeles Lakers. 

După ce au câştigat titlul în sezonul trecut, echipa Golden State Warriors a stabilit un nou record în actuala ediţie a ligii profesioniste nord-americane de baschet.

Chiar şi fără antrenorul principal Steve Kerr, Golden State a obţinut 16 victorii la rând la începutul actualului sezon, ceea ce nu a reuşit până acum nicio formaţie din NBA. În ultima partidă, campioana în exerciţiu a învins cu 111-77 Los Angeles Lakers.

Warriors a început superb partida cu Lakers, reuşind să câştige primul sfert cu scorul 30-11. Spre final de meci, Golden State şi-a mărit avantajul şi s-a impus la o diferenţă de 34 de puncte. Jucătorul meciului a fost Stephen Curry, care a marcat 24 de puncte.

"Este o realizare deosebită. În ultima săptămână noi ne-am gândit la un singur lucru - să scriem istorie în NBA, ceea ce încearcă să facă toate echipele mari, legendele şi jucătorii celebri. Este ceva special", a spus Curry.

După victoria obţinută în meciul cu Lakers, gruparea californiană a depăşit astfel recordul deţinut de Washington Capitols în sezonul 1948-1949 şi Houston Rockets în 1993-1994, ambele formaţii acumulând 15 victorii în startul unui sezon.

Cel mai bun start de sezon al unei campioane en-titre i-a aparţinut până în urmă cu câteva zile celor de la Boston Celtics, care în sezonul 1956-1957 au început cu 14 victorii consecutive.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu