Gofman a apelat la o companie de PR pentru a se eschiva de audierile procurorilor anticorupție

Embed:

Fostul vicedirector al serviciului de combatere a spălării banilor al CNA, Mihail Gofman, nu s-a prezentat nici a treia oară la procuratură, pentru a fi audiat.

Procurorul Adriana Bețișor a declarat pentru Publika TV că acum el poate fi adus cu forța. Între timp, în presă a fost publicată o scrisoare, potrivit căreia Gofman s-ar afla în SUA unde oferă consultanţă unei companii americane.

Potrivit newsmaker.md, Mihail Gofman a plecat în America, acolo unde a fost invitat în calitate de consultant în probleme privind spălarea banilor. Pe portalul de ştiri a fost publicată scrisoarea companiei americane de PR "Frontier Solutions", adresată Procuraturii Generale și Procuraturii Anticorupție, care ar confirma plecarea lui Gofman.

Atât procurorul Adriana Bețișor, cât şi procurorul general interimar, Eduard Harunjen, spun că nu au primit nicio scrisoare în acest sens. Cei doi mai susţin că nu au fost înştiinţaţi oficial nici de către Gofman, nici de reprezentanţii acestuia despre faptul că nu se va prezenta la audieri.

Mihail Gofman a fost chemat pentru a treia oară la interogatoriu. Întrucât nu s-a prezentat niciodată, anchetatorii spun că vor fi nevoiți să-l aducă forțat în faţa procurorilor. Gofman urmează să fie interogat în legătură cu declarațiile făcute la un post privat de televiziune despre delapidările de la Banca de Economii. Procurorii intenționează să-l audieze și pe fratele acestuia, Alexei Gofman.

Săptămâna trecută, portalul deschide.md a scris că Alexei Gofman a fost implicat în acordarea creditelor de la BEM, anume în perioada fraudei de la această instituţie financiară. Din 2008, el era responsabil de creditarea și administrarea gajurilor. Iar din 2011 până în 2014 a ocupat funcția de consilier al președintelui de atunci al BEM, Grigori Gacichevici, care se află în prezent în arest.

Alexei Gofman a fost, de asemenea, fondatorul unei firme, care se ocupa de evaluarea imobilelor puse în gaj la Banca de Economii.

Procurorul Adriana Beţişor a declarat pentru deschide.md că deţine informaţii ce confirmă că firma contractată de BEM pentru evaluarea gajurilor este controlată de fraţii Mihai şi Alexei Gofman.

Mihail Gofman a ajuns în vizorul presei încă acum doi ani. Ziarul de Gardă scria atunci că el este unul dintre cei mai bogați colaboratori ai CNA. Acesta are o casă la Durlești, care costă 11 milioane de lei. El a deținut şi două firme, dar pe care le-a vândut.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu