Godea nu-l votează pe Timofti pentru că AIE nu a respectat Constituţia

Dacă ieri, 14 martie, deputatul neafiliat Mihai Godea anunţa că nu-l va susţine pe Nicolae Timofti, candidatul AIE la fotoliu de preşedinte, astăzi parlamentarul afirmă că mai sunt şanse ca să participe la alegerile de pe 16 martie.

"Sunt șanse minime ca poziția mea să se schimbe. Dacă vor lua în serios situația în care s-a pomenit țara. Dar nu cred că până mâine să se întâmple ceva", spune parlamentarul.

Totodată, Godea afirmă că nu Nicolae Timofti ar fi cauza refuzului de a participa la alegerile de pe 16 martie, ci faptul că actuala guvernare nu a respectat Constituția, dar s-a consacrat experimentelor dubioase și jocuri politice în culise.

"Decizia are la bază argumente obiective, fără a urmări un interes politic sau personal. Știm că ne expunem unor presiuni și acuzații. Principalul argument – Moldova trebuie să fie un stat de drept și democratic, iar Alianţa nu a respectat Constituția şi a adus instituțiile de stat la cel mai redus nivel de încredere din istorie", a declarat acesta.

Mihai Godea a mai spus că ieri a fost contactat de şeful Parlamentului, care l-a invitat la Consiliul AIE de astăzi. "Nu ştiu ce să mai discutăm, nu ştiu dacă se mai poate schimba ceva", a concluzionat deputatul neafiliat.

Amintim că pe 13 martie, Mihai Godea s-a întâlnit cu Nicolae Timofti. La data de 14 martie, după ce a convocat şedinţa Biroului Permanent Central al partidului pe care îl conduce, deputatul a anunţat că nu-l va susţine pe Timofti la alegerile din 16 martie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu