Godea despre 7 aprilie 2009: "Nu am văzut procurori demişi, din contra, cei implicaţi în evenimente au fost avansaţi"

Liderul fraciţunii parlamentare PLDM, Mihai Godea, crede că adevărul despre evenimentele din aprilie 2009 va fi cunoscut, parţial, în timpul apropiat, însă acesta nu va fi făcut public. "S-ar putea să nu putem facem publică această informaţie parţială şi oamenii ar trebui să ne înţeleagă, pentru că nu putem face lucruri, care să prejudicieze ancheta" a declarat Godea în cadul unui interviu pentru Europa Liberă.

Liberal-democratul nu crede că în cadrul AIE sunt deputaţi care ar fi interesaţi ca adevărul despre evenimentele din aprilie 2009 să nu să se afle. "Sunt speculaţii. Trebuie să detaşăm anumite lucruri. Bun, să zicem că este greu de indentificat provocatorii, este greu de identificat cine i-a ghidat, cine i-a organizat. Dar este şi partea de după, cu tortura, cu... Sunt lucruri, care trebuie elucidate, aşa cum s-au produs", a specificat Mihai Godea.

Referindu-se la tergiversarea procesului de aflare a adevărului, Godea spune că instituţiile dau vina una pe alta. "Unii spun că au ars dosarele, alţii spun că s-a făcut ancheta operativă şi cei care urmează să continuie, nu fac. Speculaţii sunt multe. Eu, de exemplu, nu am văzut nici un procuror să fie demis, sau să fie retrogradat. Din contra, procurorii care au fost implicaţi în acele evenimente, au fost avansaţi. Şi este o mare problemă", a mai meţionat prim-vicepreşedintele PLDM.

În context, Godea a precizat că abia aşteaptă cu sedinţa extraordinară a Parlamentului, de mâine 14 aprilie, dedidactă evenimentelor din 7 aprilie 2009, pentru a întreba instituţiile statului, de ce atât de greu se lucrează asupra aflării adevărului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu