Gigantul american PUMA a pierdut procesul cu proprietarul unui butic din Soroca. Cum arată încălţămintea comercializată în Moldova (FOTO)

Embed:

Producătorul de încălţăminte PUMA a pierdut procesul cu proprietarul unui butic din Soroca. Gigantul american l-a acuzat pe agentul economic că vinde ilegal produse care seamănă izbitor cu cele ale celebrului brand.

Avocatul celor de la PUMA, Dorian Chiroşca, a cumpărat încălţăminte sport din buticul din Soroca.

"Compania spune că e izbitor şi că 99 la sută că este un semn identic. Bine, pe încălţăminte nu este puma aceasta cunoscută", a afirmat avocatul companiei PUMA, Dorian Chiroşca.

În instanţă, avocatul firmei moldoveneşti a reuşit să demonstreze contrariul.

"Această pereche de încălţăminte nu purta niciun semn al companiei Puma cum ar fi logoul lor, inscripţia sau alte careva însemne. În instanţa de judecată, la cererea mea, instanţa a dispus cercetarea acelei perechi de încălţăminte chiar în şedinţa judiciară fapt care şi a avut loc", a menţionat avocatul firmei moldoveneşti, Viorel Furtună.

Avocatul companiei PUMA a cerut retragerea de la comercializare şi distrugerea încălțămintei, precum şi achitarea unei despăgubiri de un procent din încasările obţinute în ultimii trei ani.

La Curtea Supremă de Justiţie, magistraţii au decis că produsele comercializate de firma din Soroca nu lezează în niciun fel drepturile exclusive ale companiei PUMA. Mai mult, potrivit judecătorilor CSJ, produsele vândute în Soroca nu au semne distinctive identice cu cele ale companiei străine şi nu creează confuzie în percepţia consumatorului.

Acum, firma din Soroca vrea să ceară despăgubiri.

"Au avut întreruperi în procesul de producere deoarece executorii judecătoreşti le-au făcut controale la depozite şi în hala de producere. Clientul meu a obţinut doar probleme şi incomodităţi în activitatea sa", a comunicat avocatul firmei moldoveneşti, Viorel Furtună.

Avocatul firmei PUMA este stupefiat de cererile agentului economic autohton.

"O hotărâre neghioabă a instanţei de judecată îi dă cauză de câştig unui contrafăcător şi ăsta o să vedeţi că pe viitor o să poată să folosească mărcile companiei PUMA", a spus avocatul, Dorian Chiroşca.

Anul trecut şi compania Adidas a pierdut la Curtea Supremă de Justiție procesul împotriva proprietarei unui butic din Piața Centrală din Capitală.

loading...

Lasă un comentariu