Gianni Infantino nu are contracandidat la alegerile pentru preşedinţia FIFA

Elveţianul Gianni Infantino este singurul candidat la viitoarele alegeri pentru preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Fotbal, prevăzute în luna iunie, având asigurat astfel un al doilea mandat, scrie agerpres.ro.

În vârstă de 48 ani, Infantino l-a înlocuit la conducerea FIFA pe compatriotul său Joseph Blatter, februarie 2016, după scandalul de corupţie care a zguduit din temelii forul fotbalistic mondial şi a dus la arestarea şi ulterior condamnarea mai multor oficiali de rang înalt.

Blatter este în prezent suspendat din toate activităţile legate de fotbal, pentru o plată controversată de 2 milioane de franci elveţieni făcută către fostul preşedinte al UEFA, francezul Michel Platini, suspendat la rândul său în urma acestei afaceri.

Alegerile pentru preşedinţia FIFA vor avea loc pe 5 iunie, la Paris, cu ocazia unui Congres care va avea loc înaintea Cupei Mondiale feminine de fotbal, găzduită de Franţa.

Fostul internaţional elveţian Ramon Vega, care a evoluat în cursul carierei sale la Tottenham Hotspur, şi care activează acum în domeniul financiar, intenţiona să se prezinte la rândul său la aceste alegeri, însă nu a putut obţine susţinerea necesară din partea a cinci federaţii naţionale membre ale FIFA.

Una dintre primele măsuri adoptate de Infantino după venirea sa la conducerea FIFA a fost mărirea de la 32 la 48 a numărului de echipe participate la Cupa Mondială masculină de fotbal, începând cu ediţia din 2026, găzduită în comun de SUA, Canada şi Mexic. El a avansat ideea ca turneul final să cuprindă 48 de echipe chiar de la ediţia din 2022, care va avea loc în Qatar, o eventuală decizie în acest sens urmând să fie luată în luna martie, pe baza concluziilor unui studiu de fezabilitate.

Infantino, fosta mână dreaptă a lui Platini la UEFA, susţine totodată proiectul controversat privind organizarea unei Cupe Mondiale a cluburilor cu 24 de echipe participante, începând din 2021.

Actualul preşedinte al UEFA, slovenul Alexander Ceferin, care urmează să fie reales joi în fruntea instanţei fotbalistice europene, tot din postura de candidat unic, se opune acestui proiect.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu