Gianni Buquicchio: Autorităţile de la Chişinău trebuie să respecte regulile

Embed:

Preşedintele Comisiei de la Veneţia este îngrijorat de modul în care au fost desemnaţi judecătorii Curţii Constituţionale din Moldova. În cadrul unei şedinţe la care s-a discutat despre reforma justiției din ţara noastră, Gianni Buquicchio a declarat că procedura a fost încălcată şi a cerut autorităţilor de la Chişinău ca pe viitor să respecte regulile stabilite.     

Despre asta a scris pe Facebook unul din reprezentanţii ţării noastre la Comisia de la Veneţia, Alexandru Tănase, care a participat la discuţiile din Italia alături de ministrul Justiției, Olesea Stamate.

În urma înțelegerilor între Blocul "ACUM" şi PSRM, fără concurs, în fotoliile de magistraţi la Curtea Constituţională din partea Parlamentului au ajuns socialistul Vladimir Ţurcan şi Domnica Manole, candidat la parlamentare pe lista blocului.  Ulterior, Vladimir Ţurcan a fost ales preşedinte al Curţii de către majoritatea magistraţilor, iar unul dintre ei a declarat că decizia a fost influențată din exterior.

Din dezvăluirile fostului deputat PPDA Octavian Ţîcu, socialiştii i-au tras pe sfoară pe cei din Blocul "ACUM". Şi asta deoarece înţelegerea a fost ca Vladimir Ţurcan şi Domnica Manole să nu ajungă în fruntea Curţii Constituţionale.

Lasă un comentariu