Ghinion pentru un avion militar olandez. Cum a fost posibil să se ÎMPUŞTE cu PROPRIUL tun

Un avion de luptă olandez F-16 a reuşit să se împuşte cu propriul tun în timpul unui exerciţiu militar, raportează presa locală, citând anchetatorii.

Armata nu este încă sigură cum s-a întâmplat incidentul, relatează RT.

Avionul F-16 a suferit „daune considerabile" după ce a fost lovit de propriul tun, a anunţat săptămâna aceasta postul olandez NOS. Incidentul bizar a avut loc în ianuarie.

Două avioane de luptă construite în SUA se pregăteau împreună şi trăgeau ţinte la sol. Una dintre aeronave a fost deteriorată în timpul exerciţiului, dar a aterizat în siguranţă. Pilotul său a fost nevătămat în urma incidentului.

O fotografie publicată de anchetatori în presa olandeză arată o gaură în babordul avionului, chiar sub baldachin. De asemenea, fragmente ale muniţiei au afectat motorul avionului. Nu este clar însă câte proiectile au lovit avionul.

Felul în care a reuşit aeronava să se lovească cu propriul tun rămâne un mister şi este subiectul unei investigaţii, potrivit RT.

"Este un caz serios. Prin urmare, vrem să aflăm ce s-a întâmplat şi cum putem preveni acest lucru în viitor", declară generalul Inspectoratului de Securitate, Wim Bargerbos.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu