GHINION pentru Miss Turcia. Ce i s-a întâmplat după un mesaj publicat pe Twitter

Încoronată Miss Turcia 2017 joi seară, Itir Esen, de 18 ani, a devenit vineri victima mesajului publicat în urmă cu două luni pe Twitter, care a suscitat indignarea a numeroși internauți într-o țară în care memoria victimelor puciului eșuat este foarte importantă, scrie realitatea.net.

"Organizația Miss Turcia, al cărei obiectiv este să promoveze și să aibă grijă de imaginea Turciei în lume, nu poate accepta un astfel de mesaj public", au precizat organizatorii concursului într-un comunicat publicat pe pagina lor de Facebook.

Ei au anunțat că îi vor retrage coroana lui Itir Essen și au adăugat că nu au văzut tweet-ul în cauză decât "după concurs".

Cele circa 250 de victime ale tentativei de lovitură de stat fac obiectul unui cult național în Turcia, unde portretele lor sunt omniprezente în spațiul public. În discursurile sale, președintele turc Recep Tayyip Erdogan face referire cu regularitate la "martirii" puciului eșuat.

"În această dimineață, au celebrat după propriile mele reguli ziua martirilor de la 15 iulie. Am comemorat această zi vărsând prin procură sângele curs de la martirii noștri", a scris tânăra pe contul ei de Twitter la 16 iulie, a doua zi după comemorarea primului an scurs de la tentativa de puci.

Contul ei de Twitter era inaccesibil vineri, dar organizația Miss Turcia a precizat în comunicatul său că a stabilit cu certitudine că Itir Esen este autoarea mesajului.

Fiind aleasă Miss Turcia 2017, Itir Esen urma să poarte culorile țării sale la concursul de frumusețe Miss World, care va avea loc în China la 11 noiembrie. Coroana ei i-a fost decernată în cele din urmă concurentei de pe locul doi, Asli Sümen.

Itir Essen nu este prima regină a frumuseții din Turcia care plătește costisitor postările de pe rețelele sociale, notează AFP.

Anul trecut, Merve Büyüksarac, aleasă Miss Turcia în 2006, a fost condamnată la două luni de închisoare cu suspendare după ce a distribuit pe contul său de Instagram o versiune trunchiată a imnului național turc care conține insulte la adresa președintelui Erdogan.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu