GHINION pentru doi moldoveni care urmau să iasă din ţară. Ce au depistat poliţiştii de frontieră în urma verificărilor

Doi moldoveni au rămas fără permise de conducere, după ce poliţiştii de fontieră din punctul de trecere Sculeni au observat că actele sunt false. S-a întâmplat la ieşirea din ţară. 

În primul caz este cercetat penal un conducător auto, originar din orașul Tiraspol. Acesta era la volanul unui Volkswagen Crafter. Astfel, în urma verificărilor, printre documentele de călătorie a fost depistat şi permisul auto eliberat de autoritățile naționale, asupra căruia lipseau anumite semne de protecție.

Tânărul a declarat că nu cunoaște despre această ilegalitate.

În cel de al doilea caz, un locuitor din Nisporeni, în calitate de pasager de pe ruta Moldova-Italia, a trezit suspiciuni în timpul identificării călătorilor, fiind supus verificărilor suplimentare. Ca urmare, printe lucrurile personale a fost depistat un permis de conducere moldovenesc de tip nou, care s-a dovedit a fi fals.

Actele au fost ridicate și transmise spre expertiză. Persoanele vinovate riscă o amendă de până la 650 unități convenționale, muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore sau până la 2 ani de închisoare.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu