GHINION pentru doi moldoveni care s-au pornit la muncă în Germania. Ce s-a întâmplat când au ajuns la frontiera dintre Moldova şi România

Au vrut să-şi găsească un loc de muncă în Germania având cărți de identitate false. Este vorba despre doi moldoveni, care au fost deconspiraţi de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși - I.T.P.F. Iași.

Potrivit poliţiştilor de frontieră români, pentru verificări a fost oprit un microbuz pe ruta Chișinău-Germania, condus de un tânăr de 25 de ani, cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova.

În microbuz erau șase persoane. iar în urma verificărilor, s-a stabilit că în portmoneul unui moldovean era ascunsă o carte de identitate falsă cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia acestuia.

Două ore mai târziu, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în România, un pasager care se afla într-un automobil înmatriculat în Republica Moldova, cu destinația Germania. Este vorba despre un moldovean, în vârstă de 28 de ani.

Şi de această dată, în portmoneul conaţionalului nostru a fost descoperită ascuncă o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia acestuia. Documentul s-a dovedit a fi fals.

Cei doi bărbați au declarat că au cumpărat cărţile de identitate prin intermediul unor conaționali, ale căror date nu le cunosc, în schimbul a 150 de euro, respectiv 800 de euro. Ei intenţionau să folosească documentele în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Cercetările continuă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu