Ghimpu: Voronin să fie tras la răspundere. Şi el a arătat buletinul de vot

Liderul PL, Mihai Ghimpu, spune că decizia de azi a Curţii Constituţionale, de a declara alegerile din 16 decembrie neconstituţionale, a venit pe neaşteptate, însă este una corectă. Totodată, acesta susţine că deputaţii nu pot fi traşi la răspundere pentru că au arătat buletinele de vot, aşa cum cere PCRM. Asta deoarece parlamentarii nu poartă răspundere pentru acţiunile politice. Declaraţiile au fost făcute după şedinţa Consiliului AIE.

„Decizia Curţii Constituţionale nu se comentează. Totuşi, de data aceasta, magistraţii au luat o decizie corectă, deşi a fost una neaşteptată. Curtea a zis: vacanţă în această problemă, trebuie să mai meditaţi, şi noi facem ceea ce ne-a recomandat”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Preşedintele PL a comentat şi poziţia Partidului Comuniştilor, care cere ca Alianţa pentru Integrare Europeană să fie trasă la răspundere, după ce deputaţii şi-au arătat buletinele, la scrutinul din 16 decembrie.

PCRM nu recunoaşte Alianţa, cum să fie trasă la răspundere? Să se clarifice dacă este act normativ de tragere la răspundere. Ei s-au încurcat. Reiese că recunosc AIE, aşa că înainte, Alianţă! Deputatul nu poartă răspundere pentru acţiunile politice. Nu am încălcat Constituţia. Să fie tras la răspundere şi Voronin, pentru că în alegerile locale din anul trecut a arătat cum a votat”, a spus Ghimpu.

Astăzi, Curtea Constituţională a anulat alegerile din 16 decembrie şi a declarat neconstituţională hotărârea Parlamentului de a stabili data de 15 ianuarie pentru scrutinul repetat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu