Ghimpu, pus pe gânduri de remanierile lui Filat: Mâine-poimâine mă voi trezi şi eu fără mandatul de deputat

Embed:

Declaraţiile prim-ministrului Vlad Filat referitoare la remanierele din Guvern l-au pus pe gânduri pe liderul PL, Mihai Ghimpu. Mai mult, liberalul spune că problemele apărute în Alianţă ar trebui să se discute în cadrul Consiliului.

"Aseară am auzit că cinci miniştri se află pe listă, unul mai că nu a fost dat afară. Stăteam şi mă gândeam, poate mâine-poimâine mă voi trezi şi eu fără mandatul de deputat", a declarat Mihai Ghimpu. Totodată, preşedintele liberal s-a întrebat dacă în lista menţionată se află şi numele premierului.

Mihai Ghimpu este de părere că declaraţiile prim-ministrului pot fi considerate drept presiune. Iar dacă lui Vlad Filat îi pare rău că şi-a ales funcţia de prim-ministru, PL-ul este gata să o preia.

"A trebuit să rămână aşa cum a ales prima dată, când şi-a ales funcţia de speaker. Dacă îi pare rău, PL-ul ia Guvernul, iar el poate să devină deputat sau preşedinte", a spus Ghimpu.

Liberalul menţionează că o astfel de atitudine nu este corectă: "Umblăm cu mâţa-n sac. Dacă sunt probleme, să ne întâlnim la Consiliu şi să discutăm. Nu public. Noi avem un acord, unde  e scris că niciun ministru nu poate fi demis fără acceptul fracţiunii care l-a înaintat. Nu-i corect aşa".

Ieri, premierul Vlad Filat a declarat la Publika TV că cel puţin cinci miniştri nu-şi au locul în actualul Guvern.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu