Ghimpu: Preşedintele Comisiei Naţionale de Integritate nu se alege din cauza unui lider din AIE

Embed:

Alegerea preşedintelui Comisiei Naţionale de Integritate creează noi disensiuni în AIE. Componentele Alianţei de guvernare nu se pot înţelege în privinţa persoanei care va ocupa acest post. Liderul PL, Mihai Ghimpu, susţine că procesul este tergiversat din cauza unui lider din AIE, care se opune candidaturii înaintate de cele circa 20 de ONG-uri.

"Problema este că societatea civilă, circa 20 de instituţii, au delegat pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale de Integritate o persoană. La Comisia Juridică nu se votează din cauza faptului că o componentă a AIE nu e de acord cu aceatsă candidatură", a spus Mihai Ghimpu.

Rugat să divulge numele colegului care se opune, Mihai Ghimpu a ironizat şi a răspuns tăios: Sunteţi jurnalişti, faceţi anchetă şi aflaţi despre cine este vorba. Căutaţi numai senzaţii", a replicat liderul PL.

Comisia Naţională de Integritate va fi formată din 5 membri, dintre care 3 vor fi propuşi de majoritatea parlamentară, iar câte unul - de opoziţie şi societatea civilă. Întregul aparat al acestei structuri va fi de 26 de persoane. Toţi vor fi plătiţi din bugetul de stat. Suma necesară pentru întreţinerea comisiei nu a fost încă stabilită.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu