Ghimpu: PLDM a pornit campania şi îşi pregăteşte deja panourile electorale

Partidul Liberal Democrat din Moldova a început campania electorală, atunci când s-a aflat despre omorul din Pădurea Domnească. Scopul lui Vlad Filat a fost să distrugă Alianţa şi să ducă ţara spre alegeri anticipate. De această părere este preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Opinia a fost exprimată la postul de televiziune N4.

"La PLDM campania electorală este în toi. Ei se pregătesc de campanie încă de atunci, de la incidentul de la Padurea Domnească. Scopul lui Filat a fost să facă alegeri anticipate şi să distrugă Alianţa. Se pregătesc deja panourile electorale. Aşa a fost ordinul celui care l-a dat", a menţionat Ghimpu.

Mai mult, liderul liberalilor spună că ar prefera să se retragă din politică, decât să îl facă pe Filat din nou premier.

"Eu nu votez pentru un om care a făcut trafic de influenţă. Eu nu am să votez pentru alegeri anticipate, cine va duce ţara spre alegeri anticipate, să-şi asume responsabilitatea. Nu voi vota pentru un Guvern mafiot, mai bine mă retrag din politică. Vreau să mor cu cunoştinţa curată. Nu am dreptul moral să votez", a conchis Mihai Ghimpu.

Publika.md aminteşte că, marţi, Guvernul condus de prim-ministrul Vlad Filat a primit vot de neîncredere din partea deputaţilor. 54 de parlamentari s-au pronunţat pentru demiterea Executivului. Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de către PCRM, iar motivul de bază pe care l-au invocat comuniştii a fost corupţia din cadrul Executivului. Premierul în exerciţiu, Vlad Filat, îşi prezintă demisia, în faţa preşedintelui ţării astăzi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu