Ghimpu "împotriva" semnatarilor Declarației de Independență: Unii au lucrat, iar alții vor confort. Ne poideot

Deputatul liberal Mihai Ghimpu insistă pe modificările propuse de el pentru proiectul de lege cu privire la statutul juridic al semnatarilor Declarației de Independență a Republicii Moldova. Acesta aduce și argumente: "Articolul 4 prevede că ei au acces la ședințele administrației locale și centrale, inclusiv la şedinţele organelor colegiale ale acestora. Ce să caute ei la ședințele SIS-ului, a Procuraturii Generale, a Guvernului? Pentru ce prezența lor? Mulțumim că au votat, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i facem regi aici", a explicat Ghimpu.

Mai mult, deputatul spune că știe care sunt meritele celor ce au semnat documentul. "Unii au luptat, iar alții vor confort. Ne poideot (n.r. nu va merge)! Să le oferim și cameră în Parlament și asistentă...", a mai spus Mihai Ghimpu.

Liderul PL s-a arătat nemulțumit de colegii săi din comisia juridică, care nu doresc să-l susțină. "Iată de ce discutăm așa mult în ședințele comisiei juridice. Eu le zic că apa-i apă, iar ei îmi spun că apa e bostan", a enunțat liberalul.

Pentru a încerca să ajungă la o înțelegere, Mihai Ghimpu a mai cerut o pauză. "Astăzi lucrăm ca niciodată, deaceea ar prinde bine o pauză, comisia să se așeze din nou și să lucreze. Trebuie să ajungem la un consens", a punctat liderul PL.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu