Ghimpu îl compătimeşte pe Voronin după plecarea lui Mişin

Embed:

Deputaţii din Alianţa de guvernare, dar şi unii neafiliaţi, au salutat decizia celor trei foşti comunişti de a părăsi fracţiunea PCRM chiar dacă, spune, ei nu a fost o surpriză. Liberalii spun, însă, că plecarea celor trei ar fi condiţionată de interese politice sau economice. În acelaşi timp, socialistul Igor Dodon s-a arătat convins că plecările din PCRM nu se opresc aici. Mai mult decât atât, el s-a arătat încrezător că până la sfârşitul acestui an va avea fracţiune parlamentară, lăsând să se înţeleagă că atât cei trei deputaţi dar şi alţi aleşi din PCRM vor adera la partidul său.

"Demult se auzeau vorbe. Oamenii când fac asemenea mişcări au interese, politic, economic, financiar, dar este interes. Îl compătimesc pe Vladimir Voronin, sigur. Suntem prieteni vechi! Cine m-a bătut în 89? Cum să nu-l compătimesc", a menţionat preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

"Este un proces firesc şi oamenii care au raţiune şi responsabilitate în faţa alegătorilor trebuie să-şi îndeplinească angajamentul lor care reiese din acest vot. Alegătorii au votat pentru deputaţi să-şi facă datoria, nu să saboteze, sau să pericliteze dezvoltarea ţării", a declarat preşedintele PLDM, Vlad Filat.

"Era şi de aşteptat că unii deputaţi din PCRM să conştientizeze faptul că ei au fost aleşi de oameni să-i reprezinte în Legislativ. Şi atunci este îmbucurător faptul că unii dintre ei sunt conştienţi şi responsabili faţă de cei care i-au ales şi trebuie privit doar ca un element bun ceea ce s-a întâmplat", a spus deputatul PD Adrian Candu.

La rândul său, neafiliatul Igor Dodon susţine că scindarea PCRM va continua. Mai mult, Dodon a lăsat să se înţeleagă că după plecările din PCRM, socialiştii îşi vor consolida poziţia în Parlament.

"Sunt ferm convins că socialiştii vor avea în curând fracţiune în Parlament. Şi sunt ferm convins că după acest pas, după congresul care va avea loc în câteva zile vor fi şi alţii care vor face acelaşi pas curajos", a declarat preşedintele PSRM, Igor Dodon.

Amintim că, astăzi, Vadim Mişin, Tatiana Botnariuc şi Oleg Babenco au anunţat că părăsesc Partidul Comuniştilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu