Ghimpu ÎL AMENINŢĂ pe Dodon să nu atingă piatra comemorativă: La sigur ai să pupi această sabie

Embed:

Liberalii vor apăra cu orice preţ piatra comemorativă din Piața Marii Adunări Naționale, dedicată ocupației sovietice. Declaraţia aparține liderului PL, Mihai Ghimpu, și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă. Reacția vine după ce preşedintele ales, Igor Dodon, a spus că o va demonta. Pentru a-i arăta lui Dodon că este pregătit să-și îndeplinească promisiunile, Ghimpu a venit în fața jurnaliștilor cu o sabie.  

Piatra care a băgat zâzanie între cei doi a fost instalată în urma decretului prezidenţial emis de Ghimpu, când asigura interimatul funcţiei de şef de stat.

"Eu nu vreau să zic că voi proceda aşa cum a procedat Ştefan cel Mare cu trădătorii că unde îi stau picioarele acolo îi va sta capul... Iau această sabie a lui Ştefan cel Mare şi i-o arăt lui Dodon, că noi putem apăra ţara şi piatra şi dacă nu-i va sta capul unde îi stau picioarele, la sigur ai să pupi această sabie", a spus Ghimpu.

Pe parcursul conferinței, Mihai Ghimpu l-a avertizat în repetate rânduri să nu se atingă de piatra comemorativă:

"Această piatră nu este a lui Mihai Ghimpu, această piatră este a celor care au suferit...şi, cum o ţinea Ştefan, aşa? E mai puternică decât tancul vostru, tovarăşe Dodon".

La sfârşitul lunii noiembrie, Igor Dodon a declarat, într-un interviu, că va demonta piatra din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi o va face pietriș pentru a repara nişte drumuri din Capitală. Monumentul a fost instalat în centrul Capitalei în data de 28 iunie 2010, când a fost declarată zi de comemorare a ocupației sovietice.

Ulterior, Curtea Constituţională a hotărât că decretul este neconstituţional. Totodată, acum două zile, deputaţii socialişti și-au păzit tancul din satul Corneşti, raionul Ungheni, după ce aceştia au aflat că ministrul Apărării, Anatol Șalaru, vrea să scoată blindata şi s-o ducă la Muzeul de Istorie Militară din Capitală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu