Ghimpu îl acuză pe Filat: Se lucrează intens cu deputaţii din PL

Embed:

Liderul PL, Mihai Ghimpu, îl acuză pe premierul în exerciţiu, Vlad Filat, de faptul că acesta i-ar distruge partidul. Totodată, şeful liberalilor a spus că unii deputaţi din fracţiunea sa ori îl votează pe Filat, ori aderă la trădare.

"Am înţeles că se lucrează intens cu deputaţii din PL. Asta înseamnă că e FSB-ul, cu mâna lui Filat. Însă, acest vot al colegilor mei nu va da nimic, doar va compromite partidul, e ceea ce vrea Rusia. Totuşi, semnătura îmi aparţine mie, eu sunt omul care reprezint partidul şi nu voi pune ştampilă pe niciun document. Eu rămân fidel principiilor mele. Îmi pare rău şi din istorie ştim că poporul a fost trădat. Eu am mandatul Congresului şi lupt împotriva mafiei şi a corupţiei", a precizat liderul PL.

Totodată, Mihai Ghimpu a spus că deputaţi din PL care vor vota pentru desemnarea lui Vlad Filat în funcţia de prim-ministru vor fi excluşi din fracţiunea parlamentară a liberalilor. "Statul nu permite aşa ceva, toţi trebuie să respecte normele partidului. O voi exclude şi pe Ana Guţu şi pe alţii care vor vota pentru Filat. Mandatul, însă, nu îl voi putea lua", a menţionat acesta.

Ana Guţu a refuzat să comenteze acuzaţiile lui Mihai Ghimpu.

"Nu comentez! Nu am niciun plan. Nu îmi voi depune mandatul de deputat în niciun caz. Veţi vota pentru Vlad Filat? Să ajungem până atunci", a răspuns deputatul liberal.

Preşedintele liberalilor afirmă că vinovat de situaţia din propriul partid este Vlad FIlat, care ar dori să distrugă PL. Afirmaţia este, însă, respinsă de liberal-democraţi.

"În torentul de declaraţii nebuloase ale domnului Ghimpu din ultima perioada s-a mai înscris una care vine să ne convingă încă o dată că declaratiile lui sunt extrem de greu de comentat. Cu certitudine se va discuta şi cu unii deputaţi neafiliaţi. Inclusiv cu unii comunişti", a spus preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

"Pot să spun doar că sunt doar două posibile situaţii, ori că ceea ce a spus domnul Ghimpu este o abordare tactică, ori că este o abordare care reflectă o realitate. Dacă această declaraţie se bazează pe ceva real voi adresa această întrebare domnului Ghimpu ca să cunoaştem şi noi aceste lucruri", a spus preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a fost desemnat de preşedintele ţării candidat pentru fotoliul de premier, acum două zile. Liberalul Mihai Ghimpu a anunţat de mai multe ori că formaţiunea sa nu-l va vota pe Filat.

Publika.md menţionează că, astăzi, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat, în exclusivitate pentru Publika TV, că nu exclude că unii deputaţi din fracţiunea parlamentară a liberalilor ar putea vota pentru ca Vlad Filat să ocupe din nou fotoliul de premier.

Anterior, liderul PL a declarat că fracţiunea sa nu va vota pentru ca Vlad Filat să devină din nou prim-ministru.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu