Ghimpu: Filat şi Timofti duc Moldova spre alegeri anticipate

Embed:

Şeful statului, Nicolae Timofti, şi Vlad Filat vor fi responsabili de declaşarea alegerilor anticipate, în cazul în care candidatul la funcţia de şef al Guvernului nu va avea susţinere în Parlament. Această declaraţie a fost făcută de liderul PL, Mihai Ghimpu, după ce preşedintele ţării a anunţat că l-a desemnat pe Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier.

"Conform Constituţiei, preşedintelui îi revine funcţia de a desemna candidatul. Dacă a luat decizia, atunci îi aparţine, dar trebuie să îşi asume şi responsabilitatea dacă nu va avea majoritate parlamentară pentru a forma un Guvern. Dacă insistenţa preşedintelui va duce la alegeri anticipate, vor apărea multe întrebări şi se va face vinovat nu doar Vlad Filat, dar şi şeful statului", a declarat Mihai Ghimpu pentru Publika TV.

Publika.md precizează că preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat astăzi pe liderul PLDM drept candidat la funcţia de premier. La scurt timp, Vlad Filat a organizat un briefing în cadrul căruia i-a mulţumit şefului statului pentru faptul că l-a desemnat şi a menţionat că va încerca să găsească în Parlament susţinerea necesară.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu