Ghimpu: Era "hana" cu AIE dacă vorbeam despre această eroare în campania electorală

Astfel deputatul liberal, Mihai Ghimpu, explică de ce a ales să iasă anume în acest moment cu dovezi în ceea ce priveşte eroarea din legea cazinourilor şi nu a făcut acest lucru anterior.

"Haideţi să facem ordine cu comisia "Las Vegas", adică cea care se ocupă de investigarea situaţiei cazinourilor. E timpul să punem punct. Rog azi să se convoace comisia în şedinţă şi pot să fiu chemat şi dimineaţa şi seara, astfel încât săptămâna viitoare să fie gata raportul comisiei. Toţi întreabă de ce am ieşit acum cu aceste dovezi, dacă ieşeam în campanie era "hana" cu Alianţa pentru Integrare Europeană", a declarat Mihai Ghimpu.

Liberal-democraţii au declarat că acea comisie de investigare este una ilegală.  "Această comisie chiar dacă a fost formată de demult, ea este ilegală pentru că la şedinţa în plen nu a fost ales preşedintele, vicepreşedinţii şi secretarul Comisiei", a susţinut deputatul liberal-democrat, Tudor Deliu.

În replică, Mihai Ghimpu a venit cu o propunere. "Dacă am ajuns să se declare că e ilegală comisia, am o propunere să investigăm cazul în Parlament. Ioniţă să dea explicaţii şi Ghimpu şi toţi cei care sunt implicaţi în acest scandal. Ce să ne jucăm de-a "tinda" aici?"

Deputatul PLDM Veaceslav Ioniţă a declarat că în ultimele trei zile a asistat la un atac fără probe la persoana sa. "Se face referire la un document public semnat de mine pe care l-a văzut prim-ministrul, Comisia de anchetă şi preşedintele Parlamentului. Este un atac direct şi murdar. Vreau ca această problemă să fie rezolvată", a declarat Ioniţă.

Preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, i-a luat apărarea colegului liberal-democrat Veaceslav Ioniţă. "Este absolut incorect, Ghimpu trebuie să înceteze cu acuzaţiile, mai ales că nu are dovezi care să arate că anume Ioniţă a schimbat cifrele din Legea cazinourilor”, a spus răspicat Valeriu Streleţ.

“Ca să comentez ceea ce a spus domnul Streleţ, "Cтреляешь прямo", a spus în replică deputatul liberal Mihai Ghimpu.

Amintim că declaraţiile dure dintre PL şi PLDM au apărut atunci liberalul, Mihai Ghimpu, l-a învinuit pe liberal-democratul, Veaceslav Ioniţă, că ar fi schimbat conştient cifrele în legea cazinourilor. Ioniţă a declarat că a fost falsificată intrucţiunea Parlamentului astfel încât  semnătura preşedintelui Comisiei economiei, buget şi finanţe să aibă putere de avizare a legii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu