Ghimpu, după întrevederea cu Füle: UE este mai preocupată de viitorul nostru. Important să nu se stopeze cursul european

"Important să nu fie stopat cursul european al Republicii Moldova". Declaraţia a fost făcută de Comisarul european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Štefan Füle la o întrevedere cu liderul Partidul Liberal (PL), Mihai Ghimpu. Potrivit preşedintelui liberal, oficialul european s-a arătat îngrijorat de viitorul ţării noastre.

"Füle a zis că important să nu se stopze cursul european. Vedeţi tragedia noastră, europenii sunt mai preocupaţi de viitorul nostru, dumnealui a înţeles că dacă anul acesta nu semnă Acordurile cu UE, atunci pierdem totul,  ne întorcem acolo unde ne aşteaptă Kremlinul. Eu stau cu îngrijorare, ce va face mai departe Republica Moldova, ce va face Filat, ba adoptă o legea, ba vrea alianţă cu comuniştii, nu mai înţeleg nimic", a declarat Mihai Ghimpu jurnaliştilor, după întâlnirea cu oficialul european.

Întrebat dacă Štefan Füle a venit cu recomandări pentru evitarea algerilor anticipate, Mihai Ghimpu a spus că un eventual scrutin nu a fost subiectul discuţiilor.

"După întâlnirea cu noi, Füle a plecat cu impresii bune. În cazul în care noi vom rămâne în opoziţie, aşa cum a spus Filat, atunci noi vom avea grijă de respectarea legilor, important să continue vectorul european", a mai declarat Mihai Ghimpu.

Publika.md precizează că înaltul oficial european efectuează o vizită oficială de două zile în Republica Moldova, prilejuită de Zilele Europei. Comisarul european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Štefan Füle, a avut ieri întrevederi separate cu şeful statului Nicolae Timofti, liderul PDM, Marian Lupu, liderul PLDM, Vlad Filat. Astăzi dimineaţa a avut o întrevedere cu liderul Socialiştilor, Igor Dodon.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu