Ghimpu despre scandalul cazinourilor: Nu e o luptă între PL şi PLDM. Boţan: Scandalul a apărut din cauza neînţelegerilor din AIE

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că va renunţa la imunitatea parlamentară în cazul în care organele de anchetă îl vor cerceta în calitate de bănuit. Declaraţia a fost făcută la emisiunea Fabrika, după declanşarea scandalului legat de gafa din legea cazinourilor şi după ce liberal-democratul Veaceslav Ioniţă i-a sugerat lui Ghimpu să renunţe la funcţia de deputat.

"O să refuz la imunitate, atunci când se va demonstra că am comis ceva. Când organele de anchetă vor spune că am calitatea de bănuit, atunci eu voi renunţa singur la imunitate. Dacă renunţ acum se va spune că am renunţat pentru că aş fi vinovat", a explicat liberalul.

Mihai Ghimpu a ţinut să precizeze că acest caz nu are nimic în comun cu situaţia din Alianţa pentru Integrare Europeană. "Este un caz în care este lezată onoarea mea. Nu este un conflict personal, ci unul de serviciu. Nu este vorba de luptă între PL şi PLDM", a menţionat Mihai Ghimpu.

Analistul Igor Boţan îl contrazice. "Scandalul a apărut din cauza neîncrederii şi suspiciunilor din Alianţa pentru Integrare Europeană. Dar am avut impresia că în seara asta aproape v-aţi împăcat", a spus Igor Boţan.

Participant la emisiunea Fabrika, deputatul liberal-democrat Veaceslav Ioniţă a aruncat mingea, din nou, în terenul liberalilor. Ioniţă a lăsat să se înţeleagă că actualul vicepreşedintele al PL Veaceslav Untilă este cel care ar fi avut interes ca legea să fie promovată într-un anume fel.

"Autorul amendamentului a propus, de câteva ori, insistent, în comisie să-l votăm. Aici cred că se explică interesul. Domnul Untilă este colegul de partid al domnului Ghimpu şi nu a fost audiat în comisia special creată. Cred că anume el avea interese. Nu vi se pare suspect?”, a spus Ioniţă.

În replică, Ghimpu a răspuns: "Untilă nu era vicepreşedinte al PL când a fost votată legea. Nu eu invit la comisie, ci comisia invită persoanele implicate. Hai să nu fugim de mâţă, dacă o vedem că ea e neagră. Interesul a fost să nu plătească cei cu cazinourile. Rămâne ca organele de anchetă să stabilească vinovatul", a explicat liberalul.

Liberalul Veaceslav Untilă nu a venit deocamdată cu o replică la acuzaţiile aduse.

Astăzi, cei doi deputaţi au anunţat că se vor adresa organelor de anchetă pentru a cerceta acest caz, dar şi pentru a spune cine se face vinovat. Scandalul legat de gafa admisă în legea cazinourilor s-a declanşat după ce actul a fost promulgat cu greşeli, iar Guvernul a sesizat eroarea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu