Ghimpu despre Lupu şi Filat: Nu avem înţelegerea să ne spălăm în fiecare dimineaţă la aceeaşi oră şi cu aceeaşi apă

Remanierile din Guvern, anunţate de nenumărate ori de premierul Vlad Filat, nu mai sunt la ordinea zilei. Problema nu se mai discută la Consiliul Alianţei pentru Integrare Europeană. O spune liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Preşedintele liberalilor a făcut aceste declaraţii pentru Radio Europa Liberă, precizând, totuşi, că, oricând pot avea loc demisii.

"Demisii întotdeauna pot avea loc. Alta e că aceste lucruri trebuie să le discutăm la modul serios. Însă, noi nu avem înţelegere că trebuie să ne spălăm în fiecare dimineaţă la aceeaşi oră şi cu aceeaşi apă, nu", a spus Mihai Ghimpu.

Totodată, liderul PL a vorbit despre faptul că unii liberali se înţeleg mai bine cu tovarăşii comunişti, decât cu colegii din AIE. Declaraţia lui Ghimpu a fost făcută după ce, acum două zile, preşedintele raionului Cantemir, Ştefan Zaharia, a fost demis, cu voturile PL, PD şi PCRM. În aceeaşi zi, consilierii PCRM, PD şi PL de la Cantemir au votat pentru alegerea din partea PL a lui Andrei Malaşevschi.

"Din păcate în teritoriu unii se înţeleg mai bine cu cei care fac parte din PCRM, decât cu unii care se declară democraţi. Mulţi au mers pe lista comuniştilor nu de aceea că sunt comunişti. Sunt diferite momente. (…) Noi tot eram nemulţumiţi când unii colegi din Alianţă şi PD-ul şi PLDM-ul s-au unit cu comuniştii şi au ales preşedinte fie de la PLDM, sau PCRM, sau PD", a menţionat liberalul.

"Puterea locală înseamnă administrarea problemelor locale. Puterea centrală înseamnă obiectivul principal -Integrarea Europeană şi el este mai important decât toate celelalte. Chiar dacă, pentru prima dată am să vă spun dvs., trebuie să închizi ochii dacă nu poţi schimba nimic şi la un corupt, şi la altul, numai ca să mergi să realizezi acest obiectiv. Fiindcă realizându-l atunci rezolvi şi aceste probleme minore, ce ţin de corupţie, de privatizări ilegale şi multe alte lucruri", a adăugat liderul PL.

Publika.md aminteşte că premierul Vlad Filat anunţa, anterior, că unii miniştri din Guvern ar putea fi schimbaţi pentru că nu-şi îndeplinesc sarcinile primite, ci se întrec în a demonstra liderilor lor de partid cum se opun prim-ministrului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu