Ghimpu: Deputaţii care au plecat din PCRM au interese sau dosare. Se duc la cei care-s cu pâinea şi cuţitul în mână

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, consideră că deputaţii comunişti, care au părăsit partidul în ultima perioadă nu au făcut acest gest pentru că nu mai împărtăşesc ideologia formaţiunii, ci pentru că ar avea interese personale. "Se duc la acei care sunt cu pâinea şi cu cuţitul în mână, care sunt la guvernare", a declarat  preşedintele liberal în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

"Multe se vorbesc acuma: că ies special. Eu cred că unii ies din interesul lor personal: business, probleme, dosare. Ce, credeţi că la comunişti s-au dus oameni care împărtăşesc ideologia comunistă? Hai să fim serioşi. S-au dus oamenii cu interese. Majoritatea se duc la acei care-s cu pâinea şi cu cuţitul în mână... care sunt la guvernare. Dacă nu eşti la guvernare, nu mai eşti aşa mare comunist, nu mai eşti creştin, liberal şi aşa mai departe. Aici sunt interese de viaţă", a declarat Mihai Ghimpu.

Publika.md reaminteşte că la sfârşitul anului 2011, din fracţiunea PCRM au plecat Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc. Ulterior, cei trei au aderat la Partidul Socialiştilor din Moldova, iar Dodon a fost ales şef al formaţiunii. În vara acestui an, fracţiunea PCRM a rămas fără alţi trei deputaţi - Vadim Mişin, Oleg Babenco şi Tatiana Botnariuc. Iar săptămâna trecută, comunistul Ion Cebanu şi-a anunţat plecarea din partid şi aderarea la Partidul Socialiştilor.

La alegerile parlamentare anticipate din 2010, PCRM a obţinut 42 de mandate în Parlament. După părăsirea fracţiunii de către mai mulţi aleşi, comuniştii au rămas cu 35 de deputaţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu