Ghimpu dă de înţeles că PL ar putea fi exclus din viitoarea alianţă de guvernare

Embed:

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu exclude că formaţiunea pe care o conduce ar putea fi exclusă din viitoarea coaliţie de guvernare. În acest caz, liberalul consideră că celelalte două partide din fosta Alianţă, PLDM şi PD, vor fi susţinute de grupul reformator al PL şi alţi deputaţi neafiliaţi.

Preşedintele PL vede două variante de formare a unei majorităţi parlamentare: "Ori se formează o alianţă, dar alianţa o formează partidele, însă aici se face şi o mişcare fină. Să vedem ce se va decide, dacă se vrea o alianţă între două partide, susţinută de cei 7 neafiliaţi, rătăciţi, sau a doua variantă, alianţa din trei partide, PLDM, PL şi PD".

Mihai Ghimpu spune că le-a relatat oficialilor europeni despre situaţia de la Chişinău, însă ei nu l-au crezut până nu s-au convins singuri: "Europenii nu sprijină nişte partide democratice, ci statul, iar partidele nu trebuie să folosească încrederea lor, pentru a lovi în democraţie, în sistemul de drept. Slavă Domnului că au înţeles, am avut discuţii grele la Berlin, acum s-au convins că ce am spus eu e adevărat".

În opinia liderului PL, partenerii externi ai R. Moldova le-au încurcat iţele comuniştilor. "Voronin a crezut că îl aduce pe Filat la anticipate şi preia puterea, şi când colo, europenii au venit cu declaraţii. Voronin a înţeles că aici hopa: Europa iar intervine şi nu mai merg jocurile cu Filat, să îl amăgească el când pe unul, când pe altul. De asta Voronin tună şi fulgeră", a precizat Ghimpu.

Publika.md aminteşte că azi, liderul PD, Marian Lupu, a declarat că i-a sugerat şefului statului să propună deja mâine o candidatură la funcţia de prm-ministru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu