Ghimpu către deputaţii PLDM: S-a terminat baia, nu vă mai spălăm public ca să arătaţi frumoşi!

Ghimpu către fracţiunea PLDM: “S-a terminat baia, nu mai avem de gând să vă spălăm public să arătaţi frumoşi, ţineţi cont de asta!”

Declaraţia aparţine deputatului liberal, Mihai Ghimpu, şi a fost făcută la şedinţa Parlamentului, acolo unde s-au aprins spiritele dintre PLDM şi PL. Ghimpu s-a supărat pe colegii liberal-democraţi că nu au susţinut un proiect propus de fracţiunea PL.

"Toată Europa a stat marţi seara la ecranele televizoarelor unde s-a vorbit despre reforme, că PL nu acceptă reforme şi se află în opoziţie în cadrul AIE.  Acum vă întreb de ce nu votaţi propunerea domnului Munteanu, vorbim de reforme?", a întrebat Mihai Ghimpu.

Mai mult, deputatul a ameninţat că dacă nu vor fi susţinute proiectele liberalilor, atunci nici fracţiunea PL nu va susţine iniţiativele colegilor din AIE.

“Astea sunt reforme, cum o să votaţi voi, aşa va vota şi PL. Nu vom vota legi de interese, astfel încât să fie schimbată o persoană cu alta”, a accentuat Ghimpu.

Declaraţiile deputatului liberal i-a deranjat pe liberal-democraţi, care au reacţionat.

"Anul trecut noi am creat comisia pentru descentralizare. Nici măcar vicepreşdintele comisiei care era din partea PL nu se prezenta la şedinţe. Am propus ajustarea statutului municipiului Chişinău, dar nu a fost nicio reacţie", a replicat deputatul Iurie Ţap.

Comisia este moartă, deoarece au avut loc alegeri, fracţinea PL a înaintat 2 proiecte şi voi PLDM, aţi blocat aceste proiecte”, a răspuns liberalul Mihai Ghimpu.

Apele s-au liniştit la intervenţia preşedintelui fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

“Credeam că va fi respectat votul fără comentarii. Speram foarte mult că vom avea o abordare civilizată şi nu vom purcede iarăşi la interese destul de personalizate, care vizează o perioadă foarte scurtă de timp”, a declarat Streleţ.

Liberal-democratul a propus ca acest proiect de lege să fie discutat, din nou, în cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană, după care să fie discutat în Parlament.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu