Ghimpu către Ciobanu: Ați început să scrieți muzică politică. Ciobanu: Dați dovadă de primitivism politic provincial

Un nou motiv de ceartă între Partidul Liberal și Partidul Liberal Democrat. De acestă dată liberalul Mihai Ghimpu, liderul PL, s-a arătat deranjat de faptul că parlamentarul liberal-democrat Ghenadie Ciobanu a fost menținut în calitate de președinte al comisiei de anchetă pentru investigarea cazurilor de demolare şi deteriorare a monumentelor istorice.

Ghimpu a propus, anterior, ca Ciobanu să fie exclus din comisie, însă în proiectul de lege de constituire a forului acesta era nominalizat. Liderul PL și-a motivat solicitarea prin faptul că Ciobanu nu poate să verifice activitatea Ministerului Culturii, pe care anterior, l-a condus.

”Corect este ca nimeni din noi, care a fost într-o funcţie din care a avizat nişte proiecte de demolare, să nu facă parte din comisie. Să nu zică lumea că ei au dat, ei verifică. Nu e corect ca domnul Ciobanu să verifice activitatea lui de pe vremea când era ministru”, a argumentat Ghimpu.

”Rezultatul votării va demonstra pentru ce optează deputații, pentru profesionalism sau pentru demagogie. În practica altor țări cei care au deţinut funcţii de conducere nu au nimic în comun cu interesele statului. Dumneavoastră dați dovadă de primitivism politic provincial”, a replicat liberal-democratul Ghenadie Ciobanu.

”Îmi pare rău că domnul Ciobanu a început să scrie şi muzică politică…”, a comentat Ghimpu.

Într-un final, din lipsa cvorumului în sală, deputații au luat o pauză pentru a discuta în ședința AIE acest proiect.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu