Ghimpu, ameninţat cu judecata de Marinuţa. AFLĂ ce îi cere ministrul Apărării liderului PL

Embed:

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, îl ameninţă cu judecata pe liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Marinuţa vrea ca Mihai Ghimpu să-şi ceară scuze publice pentru denigrare. La rândul său, Ghimpu a refuzat să comenteze solicitarea ministrului.

"Vineri, 21 iunie am trimis domnului Mihai Ghimpu cererea prealabilă de chemare în judecată, pentru ca să-şi ceară scuze publice pentru cuvintele murdare şi denigrante spuse în adresa mea, dar care nu au nici o legătura cu realitatea. Sper ca dumnealui să aibă înţelepciunea să o facă căci altfel se va face de râs în judecată", a anunţat ministrul, pe o reţea de socializare.

Marinuţa cere ca instanţa de judecată să-l oblige pe Ghimpu să-i plătească despăgubiri de un leu. "Am solicitat pagube materiale de un leu, căci, în primul rând, vorbele sale nu costă o pară, iar în al doilea, în acest conflict pentru mine contează demnitatea mea, cinstea şi onoarea, dar nu banii. Ramâne să vedem ce va fi după ce vor trece cele cinci zile stipulate de lege pentru răspuns", a preciazat Marinuţa.

Publika.md aminteşte că divergenţele în cadrul PL au apărut după ce Mihai Ghimpu a acuzat mai mulţi deputaţi liberali că intenţionau să-l voteze pe Vlad Filat în funcţia de premier, în pofida deciziei formaţiunii politice.

Ulterior, fracţiunea PL din Parlament s-a scindat. Dintre cei 12 deputaţi ai formaţiunii, şapte, în frunte cu Ion Hadârcă, au negociat, iar apoi au semnat Acordul de formare a Coaliţiei de guvernare proeuropeană, alături de PLDM şi PD.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu