Ghimpu: AIE va hotărî săptămâna viitoare dacă continuă reformele sau începe campania electorală

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a menţionat într-un interviu oferit pentru Radio Noroc că începând cu 1 septembrie, chiar dacă vacanţa deputaţilor continuă, aceştia vor fi la serviciu.

"M-am gândit că ar fi corect să convoc şedinţa Consiliului Alianţei la începutul săptămânii viitoare. Vom hotărî ce facem cu stabilitatea politică: ne apucăm de reforme sau de campanie electorală.Totul depinde de alegerea preşedintelui", a declarat Ghimpu.

De asemenea, acesta a precizat că R. Moldova nu are nevoie de alegeri anticipate: "Are nevoie de refome, iar în campanie electorală nu se fac reforme".

În acelaşi context, liderul liberal a specificat că nu crede că se va ajunge la alegeri anticipate. "Sunt posibile doar într-un singur caz: dacă PLDM voteaza împreună cu PCRM. Noi, PL şi PD nu vom susţine nicio acţiune care va duce la alegeri anticipate", a explicat Mihai Ghimpu.

Liderul PL a spus că cei care îşi doresc anticipate ar trebui să-şi pună pofta-n cui. "Dacă cineva crede că alegerile anticipate îi vor aduce mai multe mandate să-şi pună pofta-n cui", a punctat deputatul liberal.

Reamintim că şedinţa AIE trebuia să se desfăşoare săptămâna trecută, însă aceasta a fost amânată pe motiv că şi politicienii au beneficiat de o minivacanţă dedicată Zilei Independenţei şi sărbătoarea "Limbii Noastre".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu