Ghimpu acuză PLDM şi reformatorii liberali că vor să-l demită pe Chirtoacă, împreună cu socialiştii (VIDEO)

Embed:

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, acuză PLDM-ul şi reformatorii PL că vor să îl demită pe primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, prin referendumul iniţiat de socialişti. Preşedintele liberalilor susţine că aceste cuvinte au fost spuse de Ion Hadârcă preşedintelui organizaţiei primare a PL din Costeşti, Tudor Grigoriţă. Mai mult, potrivit acestui plan, Dorin Chirtoacă ar urma să ajungă după gratii.

"Preşedinţii din teritoriu trebuie urgent să adere la Consiliul Reformator al PL. Altfel, se vor scufunda împreună cu Mihai Ghimpu, iar primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă, va urma soarta liderului său dacă nu va accepta oferta Comitetului pentru preluarea conducerii partidului. Lui Chirtoacă i se va retrage susţinerea politică a PLDM în Consiliul Municipal Chişinău. Mai mult, liberal-democraţii urmează să susţină, împreună cu reformatorii PL, referendumul privind demiterea primarului, înainat de către socialistul Igor Dodon. Astfel, vor fi asigurate cele 500 de mii de voturi pentru demiterea primarului, ca mai târziu acesta să ajungă după gratii", a citat Mihai Ghimpu.

La rândul său, Ion Hadârcă a ţinut să dea o replică liderului Partidului Liberal.

"Îmi pare rău de tonalitatea şi modul discrepant în care reacţionează la anumite doleanţe pe care le-am exprimat vizavi de reformarea PL. El a spus atunci: Nu îţi bate capul de nepotul meu şi eu nu îmi bat capul. Rămâne dumnealui să îşi bată capul în continuare", a reacţionat Ion Hadârcă.

Pe de altă parte, membrul Consiliului de reformare a PL Ana Guţu a declarat că aceasta este doar o minciună inventată de Mihai Ghimpu.

"Când am discutat cu PLDM, am pus condiţia liberal-democraţilor să nu îl dea jos pe primarul Capitalei. Ceea ce spune Mihai Ghimpu este minciună. Se vede că el este foarte supărat şi disperat. Din cauza imaginii proaste pe care o are Mihai Ghimpu atât pe intern, cât şi în faţa oficialilor străini, inventează minciuni ca să îi discrediteze pe membrii Consilului refomator al PL, care nu au părăsit Partidul Liberal, ci pe Mihai Ghimpu care şi-a pierdut valorile liberale", a spus membrul Consiliului de reformare a PL Ana Guţu. 

La rândul său, liderul PSRM, Igor Dodon, spune că nu a avut nicio înţelegere cu reformatorii din Partidul Liberal.

"Nu am avut şi nu vom avea negocieri cu neoliberalii, dar orice om care doreşte bine Chişinăului va susţine acest referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă", a declarat Igor Dodon, pentru Publika.md.

Publika.md reaminteşte că Igor Dodon a iniţiat procedura de demitere prin referendum a primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă. Anterior, edilul a declarat că îi urează succes lui Igor Dodon în această acţiune.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu