Ghimpu: Demiterea lui Reşetnicov se cere pentru ca în locul acestuia să fie înaintat altcineva. Noi nu vom vota

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, spune că demiterea lui Artur Reşetnicov din funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului se cere pe motiv ca, în locul acestuia să fie înaintat altcineva. Liberalii, însă,  nu vor vota, spune Ghimpu. Acestea au fost spuse în contextul în care, se vehiculează că, liderul liberal ar fi renunţat la funcţia de speaker pentru a o ocupa pe cea de vicepreşedinte al Legislativului.

" Nu am pretins şi nu voi pretinde la funcţia de speaker, dar nici la cea de vicepreşedinte al Parlamentului. Reşetnicov se vrea demis din alte motive. Mai târziu va urca altul în locul lui,  dar noi nu vom vota", a precizat Ghimpu.

Amintim că, ieri, preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a cerut, în plen, demiterea lui Artur Reşetnicov din funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului. Aceasta pe motiv că, atât el, cât şi colegii din Partidul Comuniştilor boicotează şedinţele Parlamentului.

La rânul lui, Artur Reşetnicov a comentat solicitarea liberal-democraţilor de a-l demite din funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului. Potrivit acestuia, AIE urmăreşte, prin această acţiune, să preia ilegal funcţia de vicespeaker, pentru a o propune lui Mihai Ghimpu şi Igor Dodon, ca aceştia să voteze candidatul la preşedinţie al PD şi PLDM.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu