Ghileţchi, despre presa de opoziţie care a dezinformat publicul privind amânarea ajutorului financiar pentru Moldova: E REGRETABIL

Embed:

Ieri postul de radio Europa Liberă şi presa de opoziţie de la Chişinău au dezinformat publicul atunci când au scris că acordarea ajutorului financiar pentru Republica Moldova a fost amânată.  

Într-o postare pe facebook, deputatul Valeriu Ghileţchi a declarat că este regretabil faptul că unele instituţii mass media sunt doar în goană după titluri atractive de genul "breaking news". El a explicat că nu există niciun document al Parlamentului European, care ar face legătură între acordarea ajutorului financiar și modificarea Codului Electoral.

Comisarul Christos Styliandes a afirmat în plenul Parlamentului că nu este de competența UE să dicteze ce sistem electoral să accepte o țară sau alta.

Ghileţchi a precizat că au fost amânate discuţiile între reprezentanții Parlamentului European, ai Comisiei Europene și ai Consiliului European, dar și această amânare nu este cu "cel puțin o lună", cum se afirmă în știre, ci cu două săptămâni și două zile. Este mai mult o amânare tehnică,a explicat Ghileţchi .

După discuţii, proiectul coordonat va fi supus votului în Comisia comisia privind comerțul internațional, și abia după acest vot proiectul va ajunge pe agenda plenului Parlamentului European.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu