Gherman Gorbunţov: Învinuirile aduse lui Plahotniuc, un FALS şi o PROVOCARE pusă la cale de Usatîi

Embed:

Informația referitor la învinuirile aduse liderului PDM, Vlad Plahotniuc, de către Comitetul de Investigație al Federației Ruse este un fals și o provocare, consideră unul dintre cei care figurează în acest presupus dosar, Gherman Gorbunțov.

Bancheul rus este sigur, că cel care încearcă să inducă în eroare opinia publică este Renato Usatîi.

"Sincer, eu nici nu pot comenta aceste știri, pe care le-am citit de dimineață. Este straniu, pentru că eu nu am depus nimic. Mai exact, m-am adresat acum trei ani, dar am fost refuzat. Este ceva ce nici nu știu cum să comentez. Este clar, că aici este implicat Usatîi. Eu știu sigur că Plahotniuc nu are nimic cu atentatul asupra mea. Eu știu asta la 200 de procente. Eu știu că nu am făcut nici un alt demers la Comitetul de Investigație după ce am primit acel refuz. Ce se întâmplă eu, sincer, nu pot să comentez", a spus bancherul rus, Gherman Gorbunţov.

Informația despre faptul că Vlad Plahotniuc este cercetat penal pentru instigare la ură rasială, politică, ideologică şi etnică a fost publicată azi de site-ul rosbalt.ru, care face trimitere la o sursă din cadrul comitetului de investigare. Autorii știrii lasă să se înțeleagă, că una dintre persoanele care figurează în dosarul intentat pe numele liderului Partidului Democrat ar fi și Gherman Gorbunțov.

CITEŞTE ŞI: În timp ce Vlad Plahotniuc este într-o vizită în SUA, un site rusesc anunță că liderul PDM e cercetat penal pentru ură rasială, politică și ideologică

"– De ce în presa rusă au apărut acum aceste declarații? – Eu cred că acest lucru ar avea careva legături cu vizita mea în Moldova. Eu cred, că domnul Usatîi s-a activat", a mai spus Gorbunţov.

Atentatul asupra lui Gherman Gorbunțov s-a produs la Londra în anul 2012. Gorbunțov a declarat, că urmărește desfășurarea anchetei și speră la un proces echitabil.

"– A-ți fost și la procuratura din Moldova? – Desigur, îmi pare rău că ancheta merge în altă direcție. Este clar că Usatîi își apără viața pentru că nu dorește să ajungă după gratii. E foarte neplăcut să fii în poziția unei mingi de ping-pong", a declarat Gherman Gorbunţov.

Bancherul rus se află în prezent la Londra. Săptămâna trecută acesta a fost în Moldova şi a fost interogat de procurori.

CITEŞTE ŞI: INTERVIU EXCLUSIV. Gherman Gorbunţov: Am dovezi că Renato Usatîi a comandat omorul meu (VIDEO)

În același timp, el a declarat la Publika TV, că omorul său a fost comandat de către liderul formațiunii "Partidul Nostru", Renato Usatâi.

Într-un interviu în exclusivitate pentru Publika TV, acesta a declarat, că Usatâi și în continuare colaborează cu killerul Vitalii Proca.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu