Gheretele și tarabele din grădina publică "Ștefan cel Mare și Sfânt" vor fi scoase

Embed:

Fără tonete în grădina publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt”. Comercianții nu vor mai putea vinde produse în inima Capitalei. Asta după ce premierul Pavel Filip a expediat, săptămâna trecută, o solicitare în acest sens  primarului interimar Nistor Grozavu. Acesta a dispus ca gheretele să fie scoase. Astfel, comercianții vor mai putea vinde până la expirarea autorizațiilor existente pentru că acestea nu vor mai fi prelungite. 

Vânzătorii ambulanți sunt nemulțumiți și spun că ne va fi greu să găsească un loc nou unde să-și vândă marfa.

”O să ieșim la parlament să ne achite salariul lunar. Știți cât de greu este acum să găsești un lucru.”

”Oricum este un parc. Chiar și aceiași cafea care vrei să o ei, nu trebuie să ieși din parc apoi să intri iar.”

Alții însă s-au conformat deja noilor reguli.

”Noi mai avem încă două gherete în centru care au fost scoase, iar aceasta va fi scoasă de aici în două zile.„

Primarul interimar Nistor Grozavu spune că aceste modificări sunt operate pentru a înfrumuseța centrul Capitalei. Potrivit acestuia, după evacuarea tonetelor parcul va fi amenajat. După modificări zonele de comerț vor fi amplasate doar la intrarea și ieșirea în grădina publică.

”Le vom evacua mai înainte, inclusiv prin reamplasarea în alte zone care vor fi acceptate de dumnealor. Dacă nu va fi găsit un numitor comun, le vom lăsa, dar după expirarea termenului de autorizație vor fi evacuate toate forțat. ”

Unii oamenii susțin ideea autorităților.

” Nu e frumos. Parcă totul e așa drăguț, ele nu se încadrează deloc în verdele acesta.”

” Trebuie să fie curat și frumos. Oamenii trebuie să vină în parc pentru a se odihni. Acolo, însă, oamenii mănâncă și aruncă toate resturile pe jos. ”

Alții însă cred că gheretele nu încurcă trecătorilor.

”Vin turiști, vor și ei o înghețată, o sticlă cu apă. În așa caz la stăpânii care se ocupă ci gheretele de dat un ordin ceva, să le înfrumusețeze.”

”Când te plimbi își dorești să bei să mănânci ceva, o înghețată, să te odihnești. Pe noi nu ne deranjează prezența lor. ”

În centrul Capitalei sunt amplasate 64 de tonete. Termenul de autorizare a 36 dintre acestea expiră până la sfârșitul acestui an, iar în cazul a 28, autorizațiile expiră în prima jumătate a anului viitor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu