Gheretele pentru sezonul estival. Trei preturi au propus peste 140 de zone de amplasare

Embed:
Liber pentru gheretele cu îngheţată şi băuturi răcoritoare în parcurile din Capitală. Din întâi iunie, autorităţile locale ridica interdicţia amplasării tonetelor pe perioada estivală. Numărul celor interesaţi să instaleze gherete pe durata verii este atât de mare, încât primarul a cerut pretorilor din sectoare să mai reducă din ele. Ruslan Codreanu s-a arătat nedumerit de ce pretorii au cerut să fie amplasate peste 140 de unități, mai ales că au fost evacuate cu mult mai puține.

"– Care este logica să evacuăm 14 și să cerem să amplasăm 71? – Asta e ceva greșit. Nu sunt gherete. Merge vorba de locuri unde se vinde înghețată. - Sunt aceleași gherete, tonete. Spuneți-le cum vreți."

Totodată, edilul a precizat că responsabilii vor răspunde cu funcția dacă vor permite ca gheretele, în sezonul estival, să fie amplasate pe străzi. Codreanu a cerut ca aceștia să verifice minuțios locul de amplasare a punctelor comerciale și să nu permite aglomerarea lor în același loc.

"Am să interzic orice amplasare de unități comerciale în sezonul estival pe străzi fie principale, fie secundare. Se permite doar în parcuri și scuaruri la solicitarea preturilor. Asta nu înseamnă că în Valea Trandafirilor o să fie cum a fost anul trecut pe o singură alee de 50 de metri 20 de gherete", a spus Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

Până acum, administrația locală a evacuat zeci de gherete amplasate pe mai multe străzi ale Capitalei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu