Gheretele mobile din Chişinău, în care se vând carne şi produse lactate, urmează să fie evacuate

Embed:

Gheretele mobile din Chişinău, în care se vinde carne şi produse lactate, urmează să fie evacuate. Anunţul a fost făcut de edilul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul şedinţei primăriei.

Edilul s-a arătat nemulţumit de faptul că tonetele ar fi conectate ilegal la curent electric. Mai mult, unele dintre aceste puncte de vânzare activează în lipsa autorizației din partea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor. 

Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu s-a arătat indignat de faptul că unii pretori au eliberat autorizaţii pentru gheretele mobile.

"Se interzice comercializarea produselor de carne şi produselor lactate din maşini ambulante, conectate nu ştiu cum la reţelele Lumteh, parcate pe spaţiile verzi, pe trotuare sau pe marginea carosabilului", a spus Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

Cele mai multe gherete mobile sunt amplasate în sectorul Buiucani al Capitalei. Toate punctele de vânzare activează în baza unei autorizaţii temporare, care, potrivit funcţionarilor, poate fi retrasă în orice moment.

"Sunt trei cu produse de comercializare a cărnii, avem trei sau patru cu comercializarea laptelui. Ei sunt producători şi pretura avea a luat o decizie de a elibera autorizaţii de funcţionare temporară pentru a se încadra în regulamentul privind activitatea de comerţ", a spus VADIM BRÎNZANIUC, vicepretorul sectorului Buiucani.

Ceilalţi funcţionari din alte sectoare nu au venit cu o reacţie la acest subiect. Am încercat să contactăm administratorii a două companii care gestionează gherete mobile. Aceştia ne-au asigurat că vor reveni ulterior cu o reacţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu