Gherete noi pe străzile din Capitală! Reprezentanţii Primăriei spun că ţin situaţia sub control şi că vor lua măsuri

Embed:

Refuză să ţină cont de dispoziţiile emisie de autorităţile locale. Chiar dacă primăria a stopat eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru gherete şi rulote, pe unele străzi din Capitală, peste noapte au apărut mai multe astfel de unităţi comerciale.

De cealaltă parte, reprezentanţii primăriei spun că ţin situaţia sub control şi că vor lua măsurile necesare pentru a le evacua în cel mai scurt timp. 

12 gherete pe o distanţă de aproape 50 de metri. Peste noapte, tabloul a fost completat cu încă un butic, al treisprezecelea la număr, ridicat în locul unde cândva era gazon. Paradisul gheretelor se află la intersecţia străzii Teilor cu Bulevardul Dacia, chiar în apropiere de Pretura Sectorului Botanica, autoritate care eliberează autorizaţii pentru astfel de construcţii. Locuitorii din zonă spun că noul butic, a apărut la sfârşitul lunii august.

"Seara când am trecut, nu era ghereta. Până dimineaţa, construcţia a fost ridicată".

"O rămas un peatocioc şi pe acesta l-a luat să-l folosească în interesele lor de business."

Oamenii se arată nedumeriţi şi spun că din cauza numărului mare de gherete nu mai au pe unde merge.

"A blocat jumătate de trotuar".

"Pe lângă faptul că ne blochează trotuarul, aici mereu se adună gunoi".

Şi locuitorii de pe strada Trandafirilor din sectorul Botanica, s-au trezit dimineaţa cu o nouă rulotă în apropierea terenului de joacă.

"Ghereta a apărut în noaptea dintre duminică şi luni".

"Aici se vând ţigări, aici nu ştiu cu ce scop l-au pus.

Proprietarul rulotei nu a fost de găsit pentru comentarii. Nici pretorul sectorului Botanica, Oleg Răţoi nu ne-a putut oferi prea multe detalii.

"Despre rulota care aţi spus dumneavoastră nu cunosc. Eu mă invormez şi vă spun. Nu pot să spun despre ce nu cunosc. Sincer, foarte sincer", a spus Oleg Răţoi, pretorul sectorului Botanica.

Cât despre noua gheretă care a apărut recent pe strada Teilor, funcţionarul a motivat precum că a oferit agentului economic doar spaţiu nu şi autorizaţie.

"Nu este săvârşită nici o ilegalitate. Cu atât mai mult că în cazul dat este şi o dispoziţie de evacuare. Şi agentul Economic este informat, până luni el trebuie să o evacueze benevol", a mai adăugat Răţoi.

Viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu ne-a comunicat că a luat cunoştinţă cu aceste cazuri şi că în scurt timp vor fi luate toate măsurile necesare.

"Pretura de sector a primit indicaţii ca să fie evacuate. Chiar dacă a avut acolo nişte scheme coordonate, de pretură, pretura a fost indusă în eroare. Ultima perioada, hai să-i zic jumătate de an, nu am mai avut situaţii de tipul acesta", a declarat Nistor Grozavu.

Primăria oraşului Chişinău a stopat definitiv eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru gheretele noi, amplasate sau reamplasate pe străzile oraşului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu