Gheorghe Petic, condamnat pentru viol, a fost eliberat din închisoare

Gheorghe Petic, condamnat de prima instanţă pentru viol, a fost eliberat din închisoare, dar are interdicţia de a părăsi ţara. Decizia a fost luată, aseară, de către Curtea de Apel Chişinău şi a fost salutată de către susţinătorii lui Petic care se aflau în sala de şedinţe.

Totodată, instanţa nu l-a achitat pe Petic, dar a dispus ca dosarul să fie trimis la reexaminare la Judecătoria Orhei.

Femeia care îl acuză pe Petic de viol nu a fost prezentă la pronunţarea deciziei, dar ieri aceasta a dat ochi în ochi cu Petic pentru prima oară de la incident.

Decizia instanţei a fost primită cu entuziasm de către cei câteva zeci de susţinători ai lui Gheorghe Petic care se aflau în sala de judecată.

Imediat după e a fost lăsat la libertate, Petic a vorbit la telefon cu şeful său de partid, ministrul de interne, Andrei Năstase.

"- Andrei
- Domnule preşedinte, bună ziua. Daţi-mi voie să fac nişte declaraţii şi după asta revin dacă se poate.
- Pune-ţi pe speacher
- Mulţumesc frumos, eu revin."

Gheorghe Petic, care a stat după gratii nouă luni, a declarat că aşteptat demult această decizie.

"Iată că urmează împreună cu toţii să fim cât se poate de corecţi, cât se poate de decenţi, cât se poate de obiectivi", a declarat Gheorghe Petic, fost poliţist de frontieră.

"Am solicitat rejudecarea, a fost admisă cererea de apel, s-a dispus rejudecarea sperăm în prima instanţă să demonstrăm nevinovăţia", a spus Angela Istrate, avocat.

Şedinţa de ieri a durat mai bine de 8 ore. În prima parte a fost audiată femeia care îl acuză pe Gheorghe Petic de viol. Aceasta a fost adusă cu forţa la Curtea de Apel de către oamenii legii, întrucât dimineaţă nu s-a prezentat.

Ea a fost audiată într-o şedinţă cu uşile închise şi nu a făcut declaraţii pentru presă. Nici după decizia instanţei, victima nu a reacţionat în niciun fel şi avea telefonul deconectat.
Avocatul inculpatului spune că femeia a declarat în faţa magistraţilor că se cunoştea cu Gheorghe Petic.

"Dânsa a confirmat că se cunoştea o lună şi mai bine. Ea a activat ca soră medicală la Inspectoratul de Poliţie Ungheni. A confirmat că îl cunoaşte şi de acolo vizual", a spus Anatol Istrate, avocat.

Miercuri, în prima zi de şedinţă de judecată la Curtea de Apel Chişinău, Gheorghe Petic a evadat din sala de judecată, după ce procurorii au respins solicitarea avocaţilor săi, de a-l elibera din închisoare. Petic a ieşit nestingherit, pe pragul instituţiei, dar a revenit ulterior, sub supravegherea oamenilor legii. Petic a fost arestat în octombrie anul trecut, după ce o femeie, de 31 de ani, s-a plâns că a fost violată în propriul apartament. Mai târziu, acesta a fost condamnat de Judecătoria Orhei la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semi-închis.

Chiar dacă se afla în detenţie, Gheorghe Petic a candidat pe lista blocului PAS-PPDA la alegerile din 24 februarie.

Lasă un comentariu